Hoe afhankelijk ben jij?

Zelftest

Ben jij iemand die graag zelf alle beslissingen neemt? Of vind je het juist prima om mee te gaan met wat anderen in je omgeving denken, vinden of doen? Jouw afhankelijkheid van anderen en hoe je hier uiting aan geeft, zegt meer over je dan je denkt. Mensen die te afhankelijk zijn, laten zich vaak leven. Maar ben je erg onafhankelijk, dan kun je moeite hebben met het aangaan van verbindingen en relaties. Test hieronder hoe afhankelijk jij bent. Probeer voor de tien vragen aan te geven in hoeverre ze op jou van toepassing zijn.

  • Je hebt nu alle vragen beantwoord

    Voor we je de uitslag geven, willen we je vragen je in te schrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief, waarin we je op hoogte houden van het laatste psychologische nieuws.

Deze zelftest is nadrukkelijk niet bedoeld voor het stellen van een diagnose. Het is alleen bedoeld om zelfinzicht te geven. De uitkomst van de test kan wellicht aanleiding zijn om met de huisarts te gaan praten of een afspraak te maken met ons. Aan de uitkomst van deze test kunnen geen rechten worden ontleend.