TrueSelfie weken op NPO 3 over depressie bij jongeren

TrueSelfie-weken

Een grote hoeveelheid jongeren in Nederland lijdt aan depressie. Zelfdoding is onder jongeren dan ook doodsoorzaak nummer 1. Om dit bespreekbaar te maken, zijn er de zogenoemde TrueSelfie-weken op NPO 3FM en npo3.nl.

Zelfportretten jongeren

De TrueSelfie-weken vinden plaats van 9 april tot 16 mei. Gedurende deze TrueSelfie-weken worden in verscheidene programma’s de psychische problemen van jongeren besproken, waaronder depressie en zelfmoordgedachten. Deze programma’s worden versterkt met de zelfportretten van jongeren die hun ervaringen met psychische problemen delen.

Op npo3.nl/trueselfie gaan jongeren na afloop van de programma’s met elkaar in gesprek over deze onderwerpen. De zelfportretten zijn tevens op de website te vinden.

Programma TrueSelfie-weken

De TrueSelfie-weken gaan van start met de Depressie Kennistest, gepresenteerd door Sophie Hilbrand. Dit programma gaat in op luchtige, zowel als informerende tests die depressie bespreekbaar maken. De Depressie Kennistest wordt op 9 april uitgezonden op 21.10 op NPO 3. Als afsluiting van deze TrueSelfie weken is er op 7 mei een thema-avond: Deprestival. Deprestival wordt op 7 mei uitgezonden op 21.10 op NPO 3.

Omgaan met tegenslagen

Naast de TrueSelfie-weken wordt de NPO ook een podia voor het CV der Mislukkingen. Hierbij bespreken succesvolle nederlanders hun mislukkingen in het leven en hoe ze gekozen hebben hiermee om te gaan. Succesvolle nederlanders die hierbij hun verhaal doen zijn onder andere Duncan Stutterheim, Stine Jensen, Romana Vrede en Marit Bouwmeester.

Contact

Vermoed je een depressie bij jezelf of iemand anders, dan is het altijd verstandig om naar de huisarts te gaan. Alleen een huisarts, psycholoog en/of psychiater kan een diagnose stellen. Een depressie is vaak goed te behandelen. Hoe dat het beste kan gebeuren, hangt af van de ernst van je depressieve klachten. Bel 088 226 76 26 of mail ons.

Bron: npo3.nl

Meer over: Depressie, Nieuws
Bijgewerkt: 13 maart 2018