Verzuim? Ondernemer, onderneem actie

verzuim_nieuwsbericht

Ziekteverzuim is kostbaar. Je kunt als ondernemer het beste snel in actie komen voordat de situatie uit de hand loopt. Dokter Bosman helpt hierbij. We bieden ondersteuning bij de totale mentale gezondheid en -vitaliteit van jouw zieke werknemer. Van preventie tot behandeling en coaching.

De situatie

Er ligt een belangrijke klus. Vandaag hoor je dat een key-medewerker al een week thuis zit. Er heerst geen griep. Dat komt slecht uit. Je bedrijf heeft de crisis overleefd en groeit gestaagd. Je hebt mensen aangenomen. Opdrachten van klanten en vragen van prospects druppelen binnen. Collega’s weten een beetje wat er speelt. Ze zagen het al aankomen. ‘Hij trok alles naar zich toe en lunchte al een tijdje niet meer mee, want te druk’. Het zou hen niets verbazen als hij nu voor lange tijd ziek is.

Gaan er al alarmbellen bij jou rinkelen?

Pro-actief verzuimbeleid

Met de huidige regelgeving rond langdurig verzuim, is een pro-actief verzuimbeleid nog belangrijker geworden voor het MKB. Een verzuimende medewerker levert niet alleen extra belasting op voor collega’s maar vereist ook aandacht van de manager en de ondernemer. Daarbij kost ziekteverzuim veel geld. Je kunt zelfs nog na twee jaar voor een forse transitievergoeding komen te staan. Zelfs al heb je keurig de voorgeschreven re-integratie-sporen doorlopen.

Dokter Bosman werkt mee

Voorkom dat deze zieke medewerker de molensteen om de nek van jouw onderneming wordt en schakel de hulp in van Dokter Bosman. Want, doen de huisarts en de bedrijfsarts er alles aan om deze medewerker te betrekken en te behouden bij jouw onderneming?

Effectieve aanpak

Een actief beleid vermindert werkgerelateerde verzuim van gemiddeld 53 dagen met ruim 30%. Dokter Bosman geeft graag inhoud aan jouw aanpak van werkgerelateerd verzuim. Zo kan de medewerker direct (zonder wachtlijst) een 1-daags programma doorlopen waarin aan de hand van de unieke VAR-2 vragenlijst en individuele gesprekken met een coach (en indien nodig een psycholoog), de problematiek op tafel komt. De medewerker krijgt inzicht, input en uitzicht. De informatie wordt gedocumenteerd in een rapportage welke je kunt delen met de lijn- of casemanager.

Neem contact op

Signaleer jij complicaties binnen jouw onderneming en wil je graag in gesprek met een professional? Neem vrijblijvend contact op met Dokter Bosman. Onze specialisten staan klaar om naar je te luisteren en geven je graag advies. Bel ons op 088 226 76 26 of meld je hier aan.

 

Meer over: werk
Bijgewerkt: 25 maart 2016