psychiatrie

De jaarlijkse Week van de Psychiatrie wordt in 2018 gehouden van maandag 19 maart tot en met zaterdag 24 maart.

Over de week van de Psychiatrie

De Week van de Psychiatrie is opgedragen aan alle mensen (met of zonder psychiatrische achtergrond) die zich hebben ingezet voor verbetering van positie en het leven van mensen met psychische en psychiatrische problematiek.  Er is nog veel werk te doen is op het gebied van beeldvorming, doorbreken van isolement, verbeteren van woonomstandigheden, verbeteren van relatie van psychiatrie en de samenleving, verbeteren van financiële positie, verbetering van informatievoorzieningen en keuzemogelijkheden.

Thema: Psychiatrie is van ons allemaal. Een trauma ook!

Er is voor dit thema gekozen omdat vrijwel iedereen met de psychiatrie te maken heeft of krijgt. Als cliënt, als partner, als familie, als behandelaar, op het werk. Eigenlijk overal in de maatschappij. Het wordt steeds duidelijker hoeveel mensen psychische klachten hebben na bijvoorbeeld misbruik, mishandeling (geestelijk en/of lichamelijk), verwaarlozing of liefdeloosheid.

Ook allerlei aandoeningen/ziekten kunnen ontstaan die direct of indirect uit een of meer trauma’s voortkomen. Dat gaat de totale maatschappij aan.

Wat willen we bereiken?

We willen goed onder de aandacht te brengen dat er zo ontzettend veel mensen met veel leed mee te maken hebben. We willen dit leed zien te beperken en zien te voorkomen. Acceptatie en informatie is daarbij van belang. We hopen dat door deze week meer mensen uit de maatschappij op de hoogte zijn wat hier allemaal achter schuilgaat. Op een uitnodigende, open en prikkelende manier. Met elkaar kunnen we dan eerder en beter lokaliseren welke mensen in de knel zitten en hen hopelijk leed besparen. Leed dat anders vaak levenslang mee wordt meegedragen.

Dokter Bosman en trauma

We besteden deze week op verschillende momenten aandacht aan deze week met artikelen en een aantal blogs/. Op 24 maart is de landelijke afsluiting van de Week van d epsychiatrie.

Vermoed je een trauma bij jezelf of iemand anders, dan is het altijd verstandig om professionele hulp te zoeken. Een trauma is te behandelen. Hoe dat het beste kan gebeuren, hangt af van de ernst van je klachten. Dokter Bosman heeft verschillende gespecialiseerde professionals.  Bel ons 088 226 76 26 of mail ons.

Meer over: Nieuws, Trauma
Bijgewerkt: 19 maart 2018