Zoek tijdig hulp met psychische klachten

Tijdens de coronacrisis is het aantal verwijzingen naar de geestelijke gezondheidszorg sterk teruggelopen. Tegelijkertijd blijkt uit een enquête van het Trimbos-instituut dat de psychische gezondheid van een op de drie Nederlanders verslechterd is ten opzichte van de periode vóór corona.

In het consumentenprogramma Kassa van afgelopen zaterdag werd aandacht besteed aan het dit onderwerp.

Juist nu digitaal

Dokter Bosman is direct overgeschakeld op alternatieven om zoveel mogelijk te kunnen doorbehandelen, en tegelijkertijd het risico van besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te maken. Niet alleen eHealth, maar ook beeldbellen heeft bij ons een vlucht genomen. Beeldbellen lijkt een goed alternatief en hiermee wordt voorkomen dat behandelingen helemaal stil komen te liggen.

Bezoek op locatie

We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen gezond blijven tijdens de corona-crisis. Daarom werken we met contact op afstand. Dat lukt niet in alle gevallen. Dat is een afweging tussen cliënt en onze behandelaren. Voor bezoeken op locatie gelden bij Dokter Bosman een aantal afspraken, die passen binnen de richtlijnen van het RIVM.

Contact

Heb je hulp nodig? En wil je graag in gesprek met een professional? Bel ons op 088 226 76 26 of mail ons. De eerste stap is altijd een bezoek naar de huisarts voor een verwijzing.

Bekijk hier de uitzending terug.

Meer over: E-health, Ggz, Nieuws
Bijgewerkt: 12 mei 2020