Vlog: Evelien van Valen UMC Utrecht over depressie

Evelien van Valen is GZ-psycholoog/neuropsycholoog bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Zij slaat een brug tussen wetenschappelijk onderzoek en de dagelijkse praktijk.

Depressie is voor veel mensen een terugkerende aandoening en er zijn aanwijzingen dat dit voor veel andere veelvoorkomende psychische aandoeningen ook opgaat. Diverse recente studies wijzen uit dat Preventieve Cognitieve Therapie (PCT) na herstel bescherming biedt tegen terugval, ook als deze aangeboden wordt bovenop het gebruik van antidepressiva. Evelien van Valen verteld hierover in deze vlog.

Vermoeden van een depressie?

Depressies komen vaak voor. Het kan iedereen overkomen. Er heerst meestal een taboe op, maar het zit een beetje in onze natuur. Soms heeft het een functie, net zoals je je terugtrekt als je griep hebt. Soms moet je nu eenmaal stilstaan en nadenken over een probleem in je leven. Wordt het je te veel en kom je er niet meer uit, dan is het verstandig om er iets aan te doen. En dat kan ook heel goed. Tenzij er onderliggende problemen spelen, is een depressie op zich heel goed te behandelen. Er zijn dan verschillende therapievormen mogelijk. Bij Dokter Bosman kiezen we voor een persoonlijke aanpak. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op of bel 088 226 76 26.

Meer over: Depressie, Vlog
Bijgewerkt: 27 november 2017