‘In het hoofd van mijn zusje’ docu over zelfdoding

zelfdoding

bron: BNNVARA

Zelfdoding is voor veel mensen een ongrijpbaar begrip. Toch is het doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren. Terwijl ze in de bloei van hun leven lijken te staan, besluiten ze toch om eruit te stappen. Een haast niet te begrijpen besluit. Hoe heeft dit zover kunnen komen? En welke impact heeft dit op de familieleden die achterblijven? 3Doc: In het hoofd van mijn zusje kun je hier terugkijken.

Zelfdoding, een kwetsbaar portret

De zus van filmmaker Ingrid Kamerling leek aan de buitenkant een vrolijke en enthousiaste jonge vrouw te zijn, maar ging gebukt onder angsten en keuzestress. Op 24-jarige leeftijd besluit ze vlak voor haar diploma-uitreiking een einde aan haar leven te maken. Kamerling, die met veel vragen achterblijft, legt haar zoektocht naar het hoe en waarom van de zelfdoding van haar zusje vast in de documentaire ‘In het hoofd van mijn zusje’. Een kwetsbaar portret over het leven en de dood van een jonge vrouw.

Verder dan alleen familiedrama

In de documentaire probeert Ingrid Kamerling door middel van familievideo’s, dagboekfragmenten en interviews met familie en bekenden een beeld te krijgen van het leven van haar zus. In het hoofd van mijn zusje’ gaat verder dan een persoonlijke verwerking van een familiedrama. Het zet vraagtekens bij de constante roep om authenticiteit en zelfontplooiing in onze huidige samenleving. De documentaire maakte het afgelopen jaar veel los tijdens de uitverkochte vertoningen in 25 Nederlandse bioscopen, gevolgd door nagesprekken met jonge ervaringsdeskundigen.

In het hoofd van mijn zusje’ is onderdeel van de #TrueSelfie-weken, waarmee psychische problemen onder jongeren bespreekbaar worden gemaakt.

Contact

Heb je last van depressieve gevoelens? En wil je er graag over in gesprek met een professional? Onze specialisten staan klaar om naar je te luisteren en voorzien je van advies.  Bel ons op 088 226 76 26 of mail ons.

Bron: bnnvara.nl

Meer over: Depressie, Nieuws
Bijgewerkt: 7 mei 2018