Muziek-app voor kinderen met autisme

muziek-app

Een speciale muziek-app voor kinderen met autisme om ze te helpen makkelijker contact te maken en uit hun isolement te halen. Deze wordt op 15 april in het Concertgebouw in Amsterdam gelanceerd op initiatief van de Stichting Papageno van dirigent Jaap van Zweden en zijn vrouw Aaltje. Vijftig kinderen met autisme maken die dag, met behulp van de Papageno-app, samen muziek voor hun familie.

Impact autisme op de omgeving

Nederland telt ongeveer 190.000 mensen met autisme.  Aaltje van Zweden-van Buuren en haar man, dirigent Jaap van Zweden, kregen een kind met autisme. Dat had én heeft een grote impact op het gezin. In 1997 hebben ze de Stichting Papageno opgericht om kinderen en jongeren met autisme te helpen. „Bij Papageno zien wij al jaren de mooie resultaten van muziektherapie; het blijkt een effectief middel voor kinderen met autisme om zich te ontwikkelen en contact te maken met hun omgeving”, aldus Aaltje van Zweden.

De Stichting heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige organisatie die zich met allerlei initiatieven en activiteiten richt op de ontwikkeling van kinderen en jongeren met autisme. 

Muziektherapie

Sociaal contact is een eerste levensbehoefte, maar lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Nu kunnen we meer kinderen met en zonder autisme muzikaal met elkaar in contact brengen en zo hun sociale netwerk vergroten.

Contact

Twijfel je of je kind autisme heeft? Dan kun je terecht bij Dokter Bosman. Wij kunnen de diagnose stellen en bieden verschillende behandelmogelijkheden. Je kunt bellen met 088 226 76 26 of vul het contactformulier in. De eerste stap is altijd een bezoek naar de huisarts voor een verwijzing.

bron: stichting Papageno

Meer over: Autisme, Nieuws
Bijgewerkt: 28 maart 2018