Nieuwe animatie Kindtool van Positieve Gezondheid

In navolging van de animatie over de Volwassen Tool van Positieve Gezondheid, is er nu ook een animatie speciaal gemaakt over de Kindtool. Deze animatie is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met onderzoekers van het Wilhelmina Kinderziekenhuis en voorgelegd aan kinderen in de doelgroep.

Positieve Gezondheid Dokter Bosman

Positieve gezondheid is een nieuwe manier van kijken naar gezondheid. Gezondheid betekent dan meer dan de aan- of afwezigheid van klachten. Het gaat om het kunnen omgaan met de sociale, lichamelijke en mentale uitdagingen van het leven, zodat je er zelf invloed op hebt.

Wij zien een behandeling als een middel om cliënten te helpen hun persoonlijke doelen te bereiken. Bij aanmelding en tijdens de behandeling worden cliënten uitgenodigd om hun gezondheid te meten. Met de uitkomst stel we samen met de cliënt persoonlijke behandeldoelen vast. Wij bespreken met de cliënt wat voor hem of haar een concrete verbetering is. Wanneer de behandeling geslaagd is en kan stoppen. Door tijdens de behandeling te blijven meten weet de cliënt of de behandeling werkt.

Betekenis Positieve Gezondheid in de praktijk

Zorgverleners, leraren, mensen die het spinnenweb van Positieve Gezondheid gebruiken en kinderen zelf (in de leeftijd van 8 tot 16 jaar) zien aan de hand van dit filmpje hoe de Kindtool werkt en wat Positieve Gezondheid voor hen kan betekenen. 

Kindtool

bron: IPH.nl

Meer over: Nieuws, positieve gezondheid
Bijgewerkt: 23 april 2021