Nieuwsoverzicht

Dokter Bosman in nieuwe handen: continuïteit staat voorop

Vandaag is Dokter Bosman overgenomen door investeringsmaatschappij DRB. De zorgorganisatie kan zich blijven richten op de primaire taak en dat is het leveren van zorg van hoge kwaliteit. Er is weer voldoende financiële draagkracht in huis zodat de continuïteit van zorg gewaarborgd is.

ADHD kinderen

Nieuw onderzoek naar ADHD bij kinderen

Het Universitair Medisch Centrum Groningen gaat onderzoek doen naar het ontstaan en het voorkomen van ADHD bij kinderen in samenwerking met het Radboud UMC in Nijmegen.

natuur psychische gezondheid

Effect van natuur op psychische gezondheid

Eerdere studies hebben bewezen dat tijd doorbrengen in de natuur goed is voor ontspanning, concentratie en de stemming naast fysieke fitheid. Uit onderzoek, gepubliceerd in vakblad Nature, blijkt dat mensen die minstens 2 uur per week doorbrengen in de natuur gelukkiger zijn en een positievere stemming hebben.

autisme en synesthesie

Verband met synesthesie kan helpen autisme beter te begrijpen

Mensen met autisme hebben vaak extra gevoelige zintuigen, dit leidt tot snellere overprikkeling. Een nieuw onderzoek van Radboud Universiteit laat zien dat synestheten zintuiglijk ook vaak extra gevoelig zijn en dat ze op het gebied van sociale vaardigheden overeenkomsten vertonen met mensen met autisme.

Negatief denken ombuigen naar positief denken

Overheerst negativiteit je gedachten? Wanneer je worstelt met negatieve gedachten over situaties, mensen of jezelf, kan het moeilijk zijn om dit los te laten en hier overheen te komen. Hoe zet je negatief denken om naar positief denken?