Nieuwsoverzicht

De toekomst van de geestelijke gezondheidszorg

Bijna 90.000 mensen staan in Nederland op de wachtlijst voor geestelijke gezondheidszorg, en een miljoen mensen heeft direct of indirect met een psychische aandoening te maken. Er moet iets veranderen, maar hoe?

Nieuwe publicatie Follow the Money

De problemen en de overname van Dokter Bosman zijn afgelopen maanden vaak onderwerp van gesprek geweest in de pers. Op 21 januari verschijnt er een artikel op Follow the Money….

Depressie tips, vaarwel blue monday

Je herkent vast het gevoel dat je het liefst de hele dag in bed wil blijven. Een dipje is niet erg, dat gaat vanzelf over. Een echte depressie niet. Dus voel je je al een tijdje rot, slaap je slecht en ben je voortdurend moe? Kom in actie met onderstaande tips en zeg Blue Monday vaarwel.

Ben ik dit of is het mijn stoornis?

Wees gewoon jezelf, zo luidt de opdracht in tijden van toenemende authenticiteitsverheerlijking. Maar wat is dat eigenlijk als dit ‘zelf’ kampt met depressies of autisme? Filosoof Roy Dings promoveert deze week aan de Radboud Universiteit in Nijmegen op dit vraagstuk.

Omgaan met depressie in je omgeving

Opmerkingen als “Kop op” of “Iedereen heeft wel eens een dipje” zijn goed bedoeld, maar wanneer iemand met een depressie kampt, heeft diegene hier weinig boodschap aan.