Nieuwsoverzicht

Slaapproblemen vergroten risico op angststoornissen

Slaapproblemen vergroten het risico op angststoornissen, depressie en dementie. Dat blijkt uit onderzoek met gegevens van in totaal 140.000 mensen. Uit onderzoek blijkt dat de duur van onze slaap in Nederland niet het probleem is.

huiskamer

De huiskamer van Dokter Bosman

Mensen echt verder helpen in hun leven met een persoonlijke aanpak. Dat was de reden waarom wij 10 jaar geleden gestart zijn met Dokter Bosman. Wij vinden namelijk dat geestelijke…

‘Budget jeugdzorg in veel gemeenten nu al op’

Voor steeds meer kinderen wordt een beroep op jeugdzorg gedaan, terwijl het geld voor dit jaar in de helft van de gemeenten al op is. Dat het geld in de helft van de gemeenten nu al op is, brengt gemeenten in de problemen voor de drie resterende maanden van 2017.

jeugdzorg

Vlog: Prinsjesdag, jeugdzorg moet beter

Gezondheidszorg staat hoog op de agenda, maar tijdens Prinsjesdag blijkt dat de jeugdzorg er bekaaid van afkomt. Volgens onderzoek van Ipsos in opdracht van de NOS vindt Nederland dat het nieuwe kabinet vooral aan de slag moet met de gezondheidszorg. Voor ons aanleiding om onze visie op de jeugdzorg te presenteren.

jeugd-ggz

Meer samenwerking tussen jongerenwerk en jeugd-ggz

Jongeren met psychische problemen stuiten nog altijd op veel barrières, onbegrip en stigma’s. We slagen er als samenleving nog steeds niet in deze jongeren volwaardig te laten meedoen. Samenwerking tussen…