Claudi Bockting, hoogleraar klinische psychologie, werd voor de Volkskrant geïnterviewd over online therapie. Ze doet wereldwijd onderzoek naar e-therapie. De nadelen zijn duidelijk, maar online therapie is voor veel mensen wel effectief.

Onderzoek

Bocktings onderzoek naar de effectiviteit van onlinetherapie begon ongeveer tien jaar geleden. Onder meer in Australië, waar niet iedereen een psycholoog om de hoek heeft. Uit een meta-analyse waarin de resultaten van 56 studies met in totaal 100 duizend cliënten werden samengevoegd, bleek onlinetherapie net zo doeltreffend als de traditionele gespreksvormen voor vrijwel alle psychische aandoeningen. Ongeveer de helft van de mensen reageert er goed op. Nog eens éénderde ziet de klachten ook verminderen, maar in mindere mate.

De coronacrisis zou de hulpverlening wel eens blijvend kunnen hebben veranderd. Veel cliënten lijken de online behandeling prettig te vinden. Het is flexibeler, je kunt het gewoon vanuit huis doen en het is gemakkelijk in te plannen. Het maakt de drempel ook lager om hulp te vragen.

Lees hier het volledige artikel: Therapie via het beeldscherm, werkt dat wel?

Digitale praktijk Dokter Bosman

De digitale praktijk van Dokter Bosman is volop in ontwikkeling. Op dit moment bieden wij online hulpverlening aan voor volwassenen die last hebben van klachten die te maken hebben met depressieve klachten, ADHD, trauma en/of angststoornissen.

Deze behandelingen vallen onder verzekerde zorg en je kunt snel aan de slag gaan met jouw herstel. Dus wacht niet langer om van jouw klachten af te komen en vraag vandaag nog een vrijblijvend gesprek aan.

Meer over: digitale zorg, E-health
Bijgewerkt: 3 januari 2023