Ontslagen werknemers zorgvuldig begeleiden? Dokter Bosman helpt

RMW_nieuwsbericht

Dreigt er ontslag bij jouw organisatie? Dan helpt Dokter Bosman met de ‘Red Mijn Werk-dag’. Op deze dag helpen we ontslagen werknemers de volgende stap in hun carrière voor te bereiden. Met de juiste werk naar werk begeleiding sla je als HR Manager twee vliegen in één klap: goed werkgeverschap en lagere ontslagvergoedingen.

Wanneer er ontslag dreigt bij een medewerker, komt er als HR Manager veel werk op je af. Je hebt veel praktische- en juridische zaken te regelen, moet ontslagrondes managen, zorgen dat de interne sfeer goed blijft en zeker niet onbelangrijk; de gedupeerde werknemer ondersteunen.

Hoge loyaliteit en lagere kosten

Business cases tonen aan dat investeren in een goede werk naar werk begeleiding rendement oplevert. Als een ontslagen werknemer niet in de WW terechtkomt, is dit zowel intern als extern goed voor de organisatie. Het wordt gezien als ‘goed werkgeverschap’. De organisatie toont zich naar de medewerkers een goede werkgever, ook in moeilijke situaties. Maar een succesvolle werk naar werk begeleiding zorgt ook voor lagere ontslagvergoedingen.

Juiste begeleiding

Dokter Bosman is een ervaren partner die werk naar werk begeleiding van de werknemer op zich neemt met de ‘Red mijn Werk-dag’. Voor de werknemer is ontslag, aangekondigd of niet, een emotionele schok welke vragen, onrust en frustratie kunnen oproepen. Tijdens de ‘Red Mijn Werk-dag’ helpt Dokter Bosman de ontslagen werknemer de volgende stap in zijn of haar carrière voor te bereiden. Naast emotionele aspecten in individuele counseling- en coaching gesprekken, komen in groepssessies ook praktische zaken aan bod. Zo biedt Dokter Bosman de werknemer informatie, steun en begeleiding om snel de draad weer op te pakken.

Meer weten? Neem contact op

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel ons op 088 226 76 26 of meld je hier aan.

 

Meer over: werk
Bijgewerkt: 14 maart 2016