Valentijnsdag: geef je relatie een boost met relatietherapie

Relatietherapie
Het is Valentijn en de liefde hangt weer in de lucht. Toch betekent dat niet voor iedereen feest. Natuurlijk kent elke relatie zijn ups en downs. Maar heb je het idee dat jouw relatie in een sleur zit, en twijfel je steeds vaker of je de rest van je leven met deze persoon verder wilt? Dan is vandaag misschien wel hét moment om die sleur te doorbreken en jullie relatie nieuw leven in te blazen met relatietherapie.

Om relatieproblemen te verhelpen, biedt relatietherapie uitkomst. Het helpt je om terug te gaan naar de basis. Bekijk in alle eerlijkheid wat je ooit voor elkaar voelde. Voel je dat nog steeds? Stel je jezelf afhankelijk op en hebben jullie beiden meer ruimte nodig? Of hebben jullie juist behoefte om meer samen te zijn?

Heldere kijk op jullie relatie met relatietherapie

Met relatietherapie is het belangrijk om te weten waarmee je bezig bent. Het is niet altijd makkelijk om je relatie en je emoties onder de loep te nemen, laat staan ze te uiten. Soms zijn de problemen zo complex dat jullie er zelf niet uitkomen. Met als gevolg eindeloze ruzies en conflicten. Met relatietherapie kun je dat makkelijk voorkomen. Een goede relatietherapeut leert valkuilen te omzeilen en geeft je een heldere blik op jullie relatie.

Test: Hoe afhankelijk ben jij?

Ben jij iemand die graag zelf alle beslissingen neemt? Of vind je het prima om mee te gaan met wat anderen in je omgeving denken, vinden of doen? Jouw afhankelijkheid van anderen en hoe je hier uiting aan geeft, zegt meer over je dan je denkt. Mensen die te afhankelijk zijn, laten zich vaak leven. Maar ben je erg onafhankelijk, dan kun je moeite hebben met het aangaan van verbindingen en relaties. Test eens, hoe afhankelijk je bent.

Doe de test.

Neem contact op

Dokter Bosman helpt volwassenen met partner-relatieproblemen. Ben je benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen? Bel ons op 088 226 76 26 of meld je hier aan.

Meer over: Gezondheid, Nieuws, Test jezelf, Volwassenen
Bijgewerkt: 14 februari 2017