Nieuwsoverzicht

Berichten over Burn-out, Depressie, Gezondheid, Nieuws

Bewegen goed voor je brein

Bewegen heeft een goede invloed op je hersenen en daarmee ook op je mentale gezondheid.Of je last hebt van een dipje of ergere mentale klachten hebt. Bewegen kan je helpen.

psychische hulp man

Mannen zoeken minder vaak psychische hulp

Er wordt weinig over gepraat, de psychische gezondheid van mannen. Mannen hebben bijvoorbeeld vaak andere psychische klachten dan vrouwen en vragen minder snel om hulp, maar beroven zichzelf vaker van het leven.

vervelen gezond

Waarom het gezond is je af en toe te vervelen

Tegenwoordig zijn we allemaal druk, het rustig hebben of je vervelen is bijna een taboe geworden. Verveling wordt vaak dan ook als iets negatiefs gezien. Echter, jezelf af en toe vervelen heeft veel voordelen voor je gezondheid.

ADHD kinderen

Nieuw onderzoek naar ADHD bij kinderen

Het Universitair Medisch Centrum Groningen gaat onderzoek doen naar het ontstaan en het voorkomen van ADHD bij kinderen in samenwerking met het Radboud UMC in Nijmegen.

natuur psychische gezondheid

Effect van natuur op psychische gezondheid

Eerdere studies hebben bewezen dat tijd doorbrengen in de natuur goed is voor ontspanning, concentratie en de stemming naast fysieke fitheid. Uit onderzoek, gepubliceerd in vakblad Nature, blijkt dat mensen die minstens 2 uur per week doorbrengen in de natuur gelukkiger zijn en een positievere stemming hebben.