Nieuwsoverzicht

Berichten over Gezondheid, Nieuws, onderzoek
psychische hulp man

Mannen zoeken minder vaak psychische hulp

Er wordt weinig over gepraat, de psychische gezondheid van mannen. Mannen hebben bijvoorbeeld vaak andere psychische klachten dan vrouwen en vragen minder snel om hulp, maar beroven zichzelf vaker van het leven.

vervelen gezond

Waarom het gezond is je af en toe te vervelen

Tegenwoordig zijn we allemaal druk, het rustig hebben of je vervelen is bijna een taboe geworden. Verveling wordt vaak dan ook als iets negatiefs gezien. Echter, jezelf af en toe vervelen heeft veel voordelen voor je gezondheid.

ADHD kinderen

Nieuw onderzoek naar ADHD bij kinderen

Het Universitair Medisch Centrum Groningen gaat onderzoek doen naar het ontstaan en het voorkomen van ADHD bij kinderen in samenwerking met het Radboud UMC in Nijmegen.

natuur psychische gezondheid

Effect van natuur op psychische gezondheid

Eerdere studies hebben bewezen dat tijd doorbrengen in de natuur goed is voor ontspanning, concentratie en de stemming naast fysieke fitheid. Uit onderzoek, gepubliceerd in vakblad Nature, blijkt dat mensen die minstens 2 uur per week doorbrengen in de natuur gelukkiger zijn en een positievere stemming hebben.

dwangmatig reizen

Waarom voelen mensen de drang om dwangmatig te reizen?

In de zomer begeven veel Nederlanders zich weer richting andere landen. Er staan lange rijen op de luchthavens, treinen zitten overvol en er staan lange files op de weg. Mensen willen bijna dwangmatig vertrekken van huis wanneer de vakantie begint, waarom is dat?

zomerdepressie

Heb jij last van een zomerdepressie?

Meer dan tienduizend Nederlanders hebben last van zomerdepressie. Veel mensen hebben het gevoel dat ze vrolijk moeten zijn in de zomer. De zomer staat dan ook bekend als een gelukkige periode, dit maakt het hebben van een zomerdepressie nog moeilijker voor mensen die eraan lijden.