Telefoonkluisje tegen smartphone-verslaving

smartphone verslaving

De Nederlandse uitvinding DistractaGone sluit je telefoon voor een bepaalde tijd op. Het Nederlandse duo is na DistractaGone terug met de PhoneCell. Dit is vrijwel hetzelfde product, maar met hier en daar wat verbeteringen.

Zo krijgt het uiteindelijke model een opening aan de zijkant. Op deze manier kan je tenminste je telefoon opladen terwijl die in het kluisje zit, zodat je er daarna weer mee aan de slag kan.

Op herhaling met Phonecell

Een jaar geleden probeerden de Nederlanders Ingmar Larsen en Maarten Langbroek met hun uitvinding DistractaGone een middel te bieden tegen smartphone-verslaving. Hun speciale kluisje haalde niet genoeg geld op via Kickstarter, maar ze gaan het nog een keer proberen.

Weg met die ananas

Desperate tijden vragen om desperate maatregelen. Was getekend Ingmar Larsen, een van de bedenkers van DistractaGone. Je kunt hem kennen van de NoPhone, de telefoon die je nooit stoort omdat het namelijk een plastic plaatje is. Larsen voert zijn strijd tegen de smartphone nu verder door, met de PhoneCell.

Opsluiten van je smartphone

Dit kluisje kan vier telefoon opsluiten. Je legt de telefoons erin, stelt met de timer in hoe lang het kluisje geblokkeerd moet zijn, doet het klepje weer dicht en het kluisje opent zich pas weer als de tijd om is. Het is afwachten of, als je het echt niet meer houdt, mollen.

Smartphone-pauze

De insteek blijft dezelfde: als je even van je smartphone af wil zonder de verleiding om hem te pakken, doe je hem in de PhoneCell. Leuk en handig om bijvoorbeeld tijdens etentjes de smartphones van tafel te houden.

Psychische problemen

Er is al langer aandacht voor de negatieve effecten van de smartphone in ons leven, zo zouden mobieltjes een slechte invloed hebben op onze nachtrust. Maar volgens verschillende psychiaters heeft smartphonegebruik (in combinatie met sociale media) verderstrekkende gevolgen. Het probleem ligt op het mentale vlak: ze ontmoeten vrienden minder vaak, zijn vaker depressief en plegen zelf veel vaker zelfmoord. En dat allemaal door de smartphone en social media.  Jongeren hebben veel vaker psychische problemen dan vroeger. Dat is verontrustend. Maar dat is niet allemaal direct te linken aan de smartphone.

Onpersoonlijkheid

De oorzaak is breder. Het is technologie in het algemeen. Dat zorgt ervoor zorgt dat we steeds minder echt contact hebben met elkaar. De onpersoonlijkheid die daar het gevolg van is de kern van het probleem.

Contact

Worstel jij met een psychische problemen  en wil je graag in gesprek met een professional? Neem vrijblijvend contact op met Dokter Bosman. Onze specialisten staan klaar om naar je te luisteren en geven je graag advies. Bel ons op 088 226 76 26 of meld je hier aan.

bron: rtlz, bright

 

Meer over: Depressie, Nieuws
Bijgewerkt: 8 september 2017