Wanneer biedt een psycholoog hulp?

Dokter Bosman
Met welke klachten ga je naar een psycholoog? Ben je aanhoudend verdrietig, somber of vermoeid? Of heb je een dierbare verloren? Loopt je werk of relatie niet lekker? Of loop je vast tijdens een nieuwe levensfase en weet je niet hoe je het leven vorm moet geven? Dan biedt een psycholoog hulp.

Je hoeft niet altijd precies te weten wat er is. Een psycholoog kan je daar goed bij helpen. Geen klacht of vraag is raar. De psychologen van Dokter Bosman houden altijd rekening met jouw wensen, behoeften en situatie. Heb je na het eerste gesprek een goed gevoel over de behandeling en de behandelaar? Dan kun je direct van start met het behandeltraject.

Wanneer moet ik een afspraak maken met een psycholoog?

Hoe eerder je een afspraak maakt, hoe beter. Want hoe sneller je hulp zoekt, des te eenvoudiger een klacht te behandelen is. Misschien denk je dat je het zelf kunt oplossen of dat het vanzelf overgaat. In werkelijkheid is dat niet zo. Vaak worden problemen juist erger of complexer, waardoor het nog langer duurt voordat ze verdwijnen.

Neem je gevoelens serieus en realiseer dat je het niet alleen kunt oplossen. Als je contact met ons opneemt, zet je alvast een stap in de goede richting.

Ik heb een afspraak gemaakt, en nu?

Tijdens het eerste gesprek kijken we hoe we jou het beste kunnen helpen. Heb je hier een goed gevoel bij? Bij zowel de behandeling als de behandelaar? Dan kun je gelijk het behandeltraject starten. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van jouw klacht en situatie. Voor je start, bespreken we samen met jou hoeveel tijd de behandeling in beslag zal nemen. Dan weet jij waar je aan toe bent.

Wat kan ik verwachten van een behandeling?

Bij de meeste mensen zijn de klachten na een behandelingstraject verdwenen. De duur van een behandelingstraject is afhankelijk het soort klacht waarmee je kampt. Soms zijn de klachten niet helemaal weg, maar weet je hoe je ermee om moet gaan om er zo min mogelijk hinder van te ondervinden. Mensen voelen zich na een behandeling een stuk beter. Het zelfvertrouwen neemt toe waardoor ook de kijk op het probleem en het leven in het algemeen positief verandert. Je moet je wel realiseren dat jij voor deze resultaten moet zorgen, motivatie en inzet om aan jezelf te werken zijn van belang.

Neem contact op

Heb jij behoefte aan een gesprek met een professional? Dan kun je geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. De specialisten van Dokter Bosman staan klaar om naar je te luisteren en geven je graag advies. Bel ons op 088 226 76 26 of meld je hier aan.

 

Meer over: Nieuws
Bijgewerkt: 4 juli 2016