ADHD-medicatie in het verkeer, er komt een oplossing

ADHD-medicatie

Er is veel te doen over ADHD-medicatie in combinatie met het verkeer. Je hebt niet alleen een stempel, maar kan ook vervelende consequenties hebben. Bijvoorbeeld als je betrokken raakt bij een ongeluk. Bespreek met je arts of je nog goed in staat bent te rijden (meestal zelfs beter met medicatie) en laat dit eventueel optekenen. Dan sta je ook stevig als je onverhoopt ooit bij een ongeluk betrokken raakt.

Raadpleeg huisarts

Sommige mensen groeien over hun ADHD heen. Kreeg je als kind de diagnose, maar ben je zo goed als symptoomvrij en gebruik je ook geen medicatie meer wanneer je je rijbewijs gaat halen? Laat dit dan door je huisarts aantekenen op je Eigen Verklaring! Je hoeft dan niet meer gekeurd te worden namelijk.

Kabinet zoekt oplossing ADHD-medicatie

Het kabinet zoekt een oplossing voor mensen die ADHD-medicatie gebruiken in het verkeer, maar mogelijk strafbaar zijn als de nieuwe drugstest voor automobilisten een positief resultaat geeft. Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) heeft dat laten weten op vragen van D66.

Verkeersveilige oplossing

Volgens Blok zal er een “verkeersveilige en medisch verantwoorde oplossing” komen voor verkeersdeelnemers die onder medisch toezicht middelen gebruiken. Daarbij wordt volgens hem ook verder gekeken dan alleen ADHD-patiënten, die baat hebben bij amfetamine.

De minister noemt morfine en medicinale cannabis als middelen waarbij ook een uitzondering op de strafbaarstelling moet komen. Zo’n uitzondering mag er volgens Blok niet toe leiden dat mensen aan het verkeer deelnemen met een hogere dosis dan de voorgeschreven hoeveelheid.

bron: ANP, Woortblind

 

Meer over: ADHD, Nieuws
Bijgewerkt: 17 oktober 2017