Je bekijkt dossier

ADHD

Kinderen met ADHD hebben kleinere hersenen

Kinderen met ADHD hebben kleinere hersenen dan hun leeftijdsgenoten zonder ADHD. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek van het Radboudumc in Nijmegen. Vijf hersendelen zijn kleiner, met name de…

ADHD en hersenen

Hersenen en AD(H)D

Onze hersenen worden constant beïnvloed door allerlei prikkels van buiten en binnen. Alles wat je ziet, hoort, voelt, ruikt en proeft, maar ook signalen in ons lichaam.

Adhd te druk?

Gewoon druk of tijd voor actie?

Ieder mens is uniek. Het wordt als gewoon gezien dat de ene persoon zich minder goed kan concentreren, minder aanwezig of impulsiever is dan de ander.

ADHD en medicatie

Medicatie en AD(H)D

Wat medicatie doet in je brein? Als je medicatie neemt, verhoogt dit de hoeveelheid dopamine en noradrenaline tussen de zenuwcellen.

ADHD ervaringen

Quotes van mensen met AD(H)D

Wat willen mensen met AD(H)D dat anderen van hen begrijpen? Want AD(H)D gaat verder dan alleen aandachts- en concentratieproblemen.

Handige links ADHD websites

Handige links

Zoek je meer informatie over AD(H)D? Klik eens op een van de onderstaande links. Deze handige links verwijzen naar websites waar je specifieke informatie vindt over AD(H)D:

Gerelateerde nieuwsberichten

Meer weten over ADHD? Kijk ook eens bij de nieuwsberichten over ADHD.
 • Doelgericht werken met ADHD
  Als je ADHD hebt, heb je moeite met concentratie en ben je snel afgeleid. Door prikkels van buitenaf maak je vaker slordigheidsfoutjes en lukt het je niet altijd om je...
 • Eerste ADHD blog gepubliceerd
  In de online dossiers publiceren onze professionals interessante artikelen over hun expertise. Vandaag lanceert Florentine Paus, basispsycholoog bij Dokter Bosman, haar eerste ADHD blog over haar ervaringen uit de praktijk.
 • Mijn kind heeft ADHD, hoe kan ik helpen?
  ADHD komt in Nederland bij ongeveer 2 tot 5% van de schoolgaande kinderen voor (tot 14 jaar). Kinderen met ADHD zijn vaak impulsief en hyperactief. Ze hebben moeite met aandacht,...
 • ADHD bij volwassenen
  Gelukkig komt er steeds meer begrip voor ADHD bij volwassenen. Het is niet een diagnose die enkel in verband wordt gebracht met drukke, impulsieve kinderen.