Workshop AutiRoze bij het Autisme Kenniscentrum

autiroze

LHBT+: oftewel lesbisch, biseksueel, homo (seksueel) en transgender en de + voor alle andere seksuele en gender identiteiten. Die hebben het al lastig genoeg met acceptatie van zowel zichzelf als anderen. Met Autisme is dat helemaal ingewikkeld. Daarom is AutiRoze er, om te zorgen voor hen die het extra lastig heeft ook een plek te geven waar ze kunnen socialiseren, samenkomen en relaxen.

Workshop genderdiversiteit

Je kent AutiRoze van de gezellige borrels en leuke activiteiten die we speciaal voor jou organiseren. Minder zichtbaar is dat zij hun best doen om op te komen voor de belangen van deze doelgroep. Dat zijn mensen met autisme en een seksuele of genderdiversiteit. Dat doen zij op verschillende manieren. Een goed voorbeeld is de workshop die Victor Beffers van AutiRoze Utrecht en Iris Westhoff van AutiRoze Eindhoven op 24 oktober gaven bij het Autisme Kenniscentrum.
Tijdens deze workshop gingen zij met de psychologen van het Autisme Kenniscentrum in gesprek over seksuele en genderdiversiteit bij autisme en wat dit betekent voor ons werk met mensen met autisme.

Contact

Wil je meer weten over autisme? Lees dan ons dossier. Voor een vermoeden van Autisme Spectrumstoornis kun je contact opnemen met het Autisme Kenniscentrum. We vinden het belangrijk om de bevindingen van wetenschappelijk onderzoek over kwaliteit van leven bij ASS in de praktijk toe te passen. Zij zijn er voor volwassenen vanaf 18 jaar met (een vermoeden van) een autisme spectrumstoornis (ASS). Bel 088 226 76 26 of mail ons.
Meer over: Autisme, Autisme Kenniscentrum, Nieuws
Bijgewerkt: 9 november 2018