1 op de 15 jongeren hebben een depressie. Depressieve jongeren zoeken vaak te laat hulp. Ook denken ze zelf niet snel dat ze er last van hebben. Hoe kun je als ouder de signalen van een depressie herkennen en wanneer is het tijd om professionele hulp te zoeken?

Signalen herkennen van een depressie

Jongeren zullen niet snel zelf denken dat ze kampen met een depressie. Ook voor hun ouders en vrienden is het lastig te herkennen. Maar wanneer klachten als toenemende vermoeidheid, concentratieproblemen, hopeloosheid en somberheid steeds vaker de boventoon voeren, dan is het belangrijk om hulp te zoeken.

Neem depressieve klachten serieus voordat ze overgaan in een depressie. Weet dat een depressie een ziekte is welke je goed kunt behandelen. Van een depressie kan je herstellen, maar dan is het wel belangrijk dat je snel hulp zoekt. Want hoe langer je wacht, hoe moeilijker een depressie te behandelen is.

Dokter Bosman staat voor je klaar

Vermoed jij dat jouw kind last heeft van depressieve gevoelens? En wil je graag hierover in gesprek met een professional? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten staan klaar om naar je te luisteren en voorzien je van advies. Wil je weten wat Dokter Bosman voor jou kan betekenen? Bel ons op 088 226 76 26 of meld je hier aan.

Bron video: Rijksoverheid.nl

Meer over: Depressie, Nieuws
Bijgewerkt: 10 november 2016