Hoogbegaafdheid, zie het van de positieve kant

hoogbegaafdheid
Van 11 t/m 18 maart is het de ‘week van de hoogbegaafdheid’. In deze week staat het verspreiden van kennis over hoogbegaafdheid centraal. Want hoe meer we weten over hoogbegaafdheid bij een kind, hoe beter het kind zich ontwikkeld.

Meer kennis en begrip over hoogbegaafdheid

In Nederland is een op de vijftig mensen hoogbegaafd, dat is ruim 2% van onze bevolking. Gelukkig komt er steeds meer aandacht en begrip voor hoogbegaafdheid, maar nog niet genoeg. Er wordt nog té vaak gedacht dat hoogbegaafdheid een luxeprobleem is; een hoogbegaafd kind kan toch goed leren en heeft geen uitleg nodig? Speculaties die niet kloppen. Daarom pleit Dokter Bosman voor meer kennis en begrip. Zou moeten ouders en leraren het leren herkennen bij een kind. Een kind met een zeer hoog IQ weet immers niet zelf of het hoogbegaafd is. Met als gevolg dat het leer- en gedragsproblemen ontwikkelt, weinig zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld heeft en zich daardoor ongelukkig gaat voelen.

Betere begeleiding

Als de diagnose hoogbegaafd is gesteld, leidt dat tot nieuwe inzichten en mogelijkheden. Het is prettig voor de ouders en voor de school om het te weten. Zo wordt het kind beter begeleid. En dat biedt weer de beste kans op een gezonde ontwikkeling en een gelukkiger kind.

Neem contact op met Dokter Bosman

Dokter Bosman heeft in Nijkerk een expertise centrum voor hoogbegaafdheid. Ouders weten hier binnen 1 dag of hun kind hoogbegaafd is of niet.Wil je duidelijkheid hebben of jouw kind hoogbegaafd is of niet, neem dan contact met ons op. Want een vroege signalering van hoogbegaafde kinderen maakt hen gelukkiger en voorkomt op latere leeftijd leer- en gedragsproblemen. Neem contact op. Bel ons op 088 226 76 26 en vraag naar Plus van Dokter Bosman.

Wil je meer informatie lezen over hoogbegaafdheid? Ga dan naar onze dossierpagina’s.

Meer over: Ggz, Hoogbegaafdheid, Kinderen en Jeugd
Bijgewerkt: 16 maart 2017