Informatie coronavirus voor cliënten Dokter Bosman

Update 25/3: zie ook de latere berichtgeving

De veiligheid en gezondheid van onze cliënten en onze medewerkers vinden we belangrijk. Dokter Bosman volgt daarom het RIVM advies voor het omgaan met het coronavirus. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet.

Besmettelijkheid

De ziekte is van mens op mens overdraagbaar. Op dit moment wordt ervan uitgegaan dat één ziek persoon gemiddeld 2 andere personen kan besmetten. Hoe zieker iemand is, hoe meer hij het virus verspreidt.

Heb je  koorts en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) en ben je de afgelopen 14 dagen In een van de volgende gebieden geweest:

  • China (inclusief: Macau en Hongkong)
  • Singapore
  • Zuid-Korea
  • Iran
  • De Noord-Italiaanse provincies: Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië en Ligurië

We adviseren je dan om je huisarts te bellen en te handelen conform het RIVM advies.

Bezoek Dokter Bosman

Indien je in de twee voorafgaande weken in een gebied met besmettingsgevaar bent geweest, bezoek ons dan niet. Zet je bezoek aan een van onze locaties om in een telefonische afspraak. We vragen je zelf alert te zijn bij ziekte signalen zoals koorts en hoestklachten. Als de huisarts besluit tot nader onderzoek vragen we je ons daarover te informeren, zodat wij in overleg met de lokale GGD eventueel maatregelen kunnen nemen.

Meer over: Nieuws
Bijgewerkt: 3 maart 2020