klok_nieuwsbericht

In de nacht van zaterdag op zondag gaat de zomertijd in. Hoe kan je (ondanks een uur minder slaap) zorgen dat je de volgende dag goed uitgeslapen bent?

Zorg voor voldoende beweging

Ga sporten of maak een wandeling. Zorg dat je lichaam en geest voldoende vermoeid raken om ’s avonds goed te kunnen slapen.

Maak een duidelijk verschil tussen dag en nacht

Het slaaphormoon melatonine wordt geproduceerd wanneer het donkerder wordt. Dim ’s avonds het licht en gebruik minimaal 2 uur voor het slapen gaan geen multimedia.

Eet een banaan of drink een glas melk

In melk en bananen zitten stoffen die het slaaphormoon melatonine doen toenemen. Neem een halfuur voor het slapen een banaan of een glas melk. Alle twee kan ook.

Zorg voor frisse lucht

Zet ‘s nachts een raam open. Door frisse lucht en een gemiddelde temperatuur van 18 graden op de slaapkamer slaap je beter.

Ontspan je spieren

Door je spieren bewust te ontspannen, bereidt jouw lichaam zich beter voor op de slaap.

Probeer juist wakker te blijven

Doordat je hersenen negatieve gedachten niet goed verwerken, zien ze het juist als een instructie om te gaan slapen.

Doe aan yoga

Door meditatie bereik je de optimale staat van rust. Door zacht te hummen en goed op je ademhaling te letten, zul je beter slapen.

Lig niet te lang in bed

Het kan zijn dat je minder slaap nodig hebt. Als je ’s ochtends langer uitslaapt, val je ’s avonds vaak minder goed in slaap.

Neem contact op

Heb je last van slaapproblemen en merk je dat dit invloed heeft op jouw dagelijks functioneren? Bel dan 088 226 76 26 of meld je hier aan. Onze specialisten staan klaar om naar je te luisteren en geven je graag advies. 

 

Meer over: Depressie
Bijgewerkt: 25 maart 2016