Voorkom stress met Mindfulness
Verjaardag, etentjes, deadlines, vergaderingen, boodschappen. Wordt je to-do-lijstje langer en je lontje korter? Voorkom stress en blijf kalm met deze tips.

Tip: Blijf positief

Je kunt jammer genoeg niet alle nare klusjes van je to-do lijstje schrappen. Wat moet, moet. Doe eerst de vervelende klusjes en wees creatief. Geef ze bijvoorbeeld een positieve twist. Het is best lastig om anders te leren denken, maar het helpt wel om stress te verminderen.

Tip: Beweeg en slaap voldoende

Zorg dat je voldoende beweegt en slaapt. Hoewel bewegen weer een extra to-do op je lijstje is, is het wel een belangrijk middel om stress te voorkomen. Zo krijgen jouw hersenen van een rondje hardlopen een zuurstof boost. Maar ook voldoende slaap geeft energie. Het herstelt lichaam en geest en je voelt je de volgende dag fris en fruitig. Heb je meer energie nodig om optimaal te presteren? Overtuig je baas dan van de voordelen van een ‘power nap’. Lees hier meer slaaptips.

Tip: Werk slimmer

Een te hoge werkdruk of geen plezier meer hebben in je werk levert stress op. Al van job crafting gehoord. Met job crafting of ‘baan boetseren’ pas je zelf (in overleg met je baas) kleine veranderingen toe in je werk. Het maakt je werk leuker en interessanter en dus minder stressvol. Lees hier meer over de voordelen van Job Crafting.

Tip: Probeer mindfulness

Mindfulness is een vorm van meditatie waarbij je spanningen in het lichaam kan herkennen om vervolgens te kunnen ontspannen. Op deze manier creëer je een groot bewustzijn van lichaam en geest. Doordat je je bewust wordt van bepaalde routines in je leven, zul je veel meer in het “nu” gaan leven. Daarnaast speelt acceptatie een grote rol bij mindfulness. Door de dingen te accepteren zoals ze zijn en door je gecreëerde bewustzijn, heb je bijna geen tijd meer om te stressen. Dat voelt uiteindelijk heel bevrijdend.

Test jezelf

Heb jij te maken met stress en wil je weten of jij wel ‘mindful’ genoeg in het leven staat? Doe deze zelftest en kom er binnen twee minuten achter.

Neem contact op

Ben je benieuwd of mindfulness wat voor jou is? Bel dan 088 226 76 26 of meld je hier aan. We geven je graag meer informatie over de inhoud van onze trainingen en wat het voor jou kan betekenen.

 

Meer over: Depressie
Bijgewerkt: 26 april 2016