Week van Werkstress: anti-stress tips

werkstress tips
Het is de week van de werkstress. Werkstress is beroepsziekte nummer 1. Bijna 1 miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. Ervaar jij stress op het werk? Wie weet helpen deze tips.

Tip: Concentreer je op 1 taak

Concentreer je 25 minuten lang op 1 taak. Laat je mailbox met rust en leg je smartphone weg. Je doet twee keer zo lang over hetzelfde werk als je steeds schakelt tussen meerdere taken. Stop met multitasking. Ons brein is er niet voor gemaakt om zich volledig op twee taken te richten.

Tip: Gun jezelf pauze

Met hard werken is niets mis, maar gun jezelf ook pauze. Een pauze geeft je een boost. Zowel mentaal, emotioneel als lichamelijk. Maak een wandeling buiten of mediteer. Laat je armen losjes langs je lichaam hangen en leg je handen in je schoot. Ontspan je schouders, armen en handen en adem rustig en regelmatig in door je neus en uit door je mond.

Tip: Energiegever of -vreter?

Wat geeft je energie en wat vreet energie in je werk? Schrijf het op. Van welke projecten moet je zuchten en van welke projecten krijg je een goed gevoel?

Tip: Kies een andere werkplek

Werk eens vaker op een plek die je inspireert. Bijvoorbeeld in dat leuke (niet te drukke) café, in de bibliotheek of aan de keukentafel.

Tip: Vraag hulp

Wordt je to-do lijstje alleen maar langer en weet je niet waar je het zoeken moet? Vraag je collega’s om hulp en maak duidelijke afspraken over een eerlijke taakverdeling. Onthoud, je bent niet alleen.

Tip: Neem contact met ons op

Heb je van alles geprobeerd om werkstress te verminderen, maar lukt het niet? Neem vrijblijvend contact op met Dokter Bosman. Onze specialisten staan klaar om naar je te luisteren en geven je graag advies. Bel 088 226 76 26 of meld je hier aan.

Meer over: Nieuws, stress, werk, werkgevers, werknemers
Bijgewerkt: 14 november 2016