Depressie: voorkomen is beter dan genezen

Depressie voorkomen

depressie
Jong of oud, iedereen kan te maken krijgen met een depressie. We zijn er allemaal kwetsbaar voor. Dat blijkt wel uit alle berichten over de miljoenen mensen die antidepressiva slikken. Een depressie is niet zomaar een ‘geestelijk griepje’ dat vanzelf overgaat. Het herstellen ervan is zwaar en duurt lang. Gelukkig kun je zelf preventieve maatregelen nemen, want voorkomen is beter dan genezen.

Wat kun je doen?

Houd een strak bioritme aan. Dat betekent; sta vroeg op en ga op tijd naar bed. Eet, drink en rust op vaste tijden. Laat naar bed gaan, uitslapen en doorzakken zijn geen optie. Ook niet als uitzondering. Houd je vast aan terugkerende rituelen. Bijvoorbeeld: opstaan, douchen, aankleden, ontbijten, fietsen, werken, pauze en om 12:30 naar buiten voor een wandeling.

Last van depressieve klachten? Test het zelf

Wil jij weten of je klachten hebt die op een depressie kunnen duiden? Doe deze zelftest en kom er binnen 5 minuten achter. Deze test is indicatief en kan niet een professioneel consult vervangen.

Neem contact op

Heb je klachten die duiden op een depressie en heb je behoefte aan professionele hulp? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Bel 088 226 76 26 of meld je hier aan.