Dokter Bosman’s best gelezen blogs van 2017 op een rijtje.

blog

Met het nieuwe jaar voor de boeg blikken we terug. Welke blogs zijn het afgelopen jaar het best gelezen? De Jeugdzorg, autisme bij meisjes en vrouwen en ADHD waren onder meer het best gelezen. Lees hieronder de meest gelezen blogs van 2017.

Blog: Autisme bij meisjes uit zich anders.

“Wij willen graag onderzoek naar autisme” staat op het aanmeldformulier van mijn intake met een 15 jarig meisje. In de wachtkamer zit een leuke puber meid, beetje excentriek met gekleurd haar, maar verder weinig opvallend. Ze kletst wat met haar ouders en reageert adequaat als ik haar naam zeg. Lees hier het blog.

Blog : Hoe ver moet het komen met de jeugdzorg?

De zorg voor kinderen komt in de knel: bezuinigingen, de diversiteit in bekostiging, de randvoorwaarden van de aanbesteding en contractuele eisen en kinderen met zwaardere problemen. Diverse gemeenten hebben budgettekorten en steeds meer zorgaanbieders kunnen met de geboden vergoedingen door gemeenten niet instaan voor goede zorg. Bezuinigingen waren aanvankelijk nog min of meer op te vangen door het personeelsbestand in te krimpen. De werkdruk is daardoor toegenomen. De rek is er wel zo’n beetje uit. Lees hier het blog.

Blog: ADHD, van judo naar tango in de relatie met je kind.

Rosa is 8 jaar en kampt met boze buien en een aandacht- en concentratiestoornis. Ze heeft een guitige lach, fronsende wenkbrauwen, een eigenwijs staartje en is gewapend met stevige stembanden en een creatieve geest. Ze is een waar tekentalent en heeft altijd originele ideeën voor de knutselmiddagen. Zoals een dromenvanger, zo kan ze haar dromen tot werkelijkheid laten komen. Lees hier het blog.

Blog: Depressie, houd je hersenen gezond!

Een depressie is een complexe aandoening waarbij de hersenen een belangrijke rol spelen. Er is aangetoond dat een depressief brein er op een hersenscan anders uitziet dan ‘gezonde’ hersenen. Kunnen wij iets doen om onze hersenen gezond te houden? Lees hier het blog.

Ook in 2018 publiceert Dokter Bosman regelmatig blogs en vlogs over verschillende onderwerpen op het gebied van geestelijke gezondheid. Mensen echt verder helpen met hun leven met onze unieke, persoonlijke aanpak. Dat doen we al tien jaar en daar gaan we in 2018 weer vol voor.

Meer over: ADHD, Autisme, Depressie, Ggz, Jeugdzorg
Bijgewerkt: 29 december 2017