Dokter Bosman Castricum start met mindfulness jongeren

mindfulness jongeren

Angst, depressie en burn-out nemen toe op scholen en universiteiten. Bij steeds meer jongeren wordt de druk om te presteren te hoog. Uniformiteit is niet voldoende. Uitblinken is de norm geworden.

Mindfulness jongeren

In de mindfulness training leer je om meer in het hier en nu te zijn. Mindfulness kan je vertalen als ‘opmerkzaamheid’. Met je aandacht bij het huidige moment zijn zonder te oordelen. Mindful leren zijn is niet lastig, het toepassen wanneer je het nodig hebt is lastiger. Dit leer je in deze 9 weekse training, waarbij je in je dagelijks leven gaat oefenen met aandachtoefeningen. De informatie hierover lees je hier.

Bewezen effectieve aanpak van stress

Mindfulness heeft een bewezen positief effect op o.a. aandacht, concentratie, creativiteit, probleemoplossend vermogen en allerlei psychische en somatische klachten. De wetenschappelijk onderbouwde aandachttechnieken kunnen ook voor jongeren een wereld van verschil maken. Mindfulness helpt je om uit automatische patronen te komen, rust te brengen in een druk bestaan. Je leert je bewust te worden van gevoelens, gedachten en lichamelijke sensaties. Jongeren leren anders met lastige emoties en stress om te gaan, en meer te bewust te zijn van het hier en nu. Zoals je je spieren soepel en sterk maakt door te sporten, kan je ook je aandacht leren trainen met aandachtoefeningen. Bij mensen die regelmatig oefenen, zijn er veranderingen in het brein terug te zien

Onze hulp

Dokter Bosman Castricum biedt hulp aan (ouders van) kinderen en jongeren met milde psychische klachten maar ook met complexe problematiek. Je kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld AD(H)D, Autisme Spectrum Stoornis (ASS), stemmings- en angstklachten, klachten naar aanleiding van traumatische gebeurtenissen en systeemproblemen (rouw- en verlieservaringen, problemen in relaties met anderen). Wij behandelen kinderen altijd in hun context en betrekken ouders/verzorgers en school bij de behandeling.

Praktisch

Groeit de stress van school of studie je boven het hoofd? Pieker je vaak? Kan je je niet concentreren? Ben je onrustig? Zou je wat milder voor jezelf, en aandachtiger willen zijn? Geef je dan nu op. Bel 088 – 226 76 30 of mail 

Meer over: Burn-out, Depressie, Nieuws, slapeloosheid, stress
Bijgewerkt: 5 februari 2018